Da øst ble vest

Da øst ble vest

Forfatter: Ingrid Brekke
Veil. pris: Kr 349,00
ISBN: 9788248914945
Utgitt: 2014
Heftet/Innbundet: Innbundet

Livet i Europa etter kommunismens fall

Livet i Europa etter kommunismens fall

9. november 2014 er det 25 år siden Berlinmurens fall, en hendelse som omtales som den største begivenheten i Europas historie etter andre verdenskrig. Murens fall symboliserer slutten på jernteppet og Sovjetkommunismen, og marker begynnelsen på det nye, samlede Europa.

Landene i det som tidligere ble omtalt som «Øst-Europa» har gjennomgått enorme forandringer i de 25 årene som har gått. Fra å være «de grå østblokklandene» er disse landene i dag et konglomerat av svært ulike nasjonalstater. I denne boka gir Ingrid Brekke leseren unike møter med mennesker fra det tidligere DDR, Polen, Ungarn og Romania. Land vi i Norge vet lite om, men som vi kommer i stadig tettere kontakt med. Åpent forteller menneskene hun har møtt om hvordan livet ble snudd opp ned i 1989, om hvordan endringene de siste årene har ført til et bedre liv, men også om hvordan veien fram til en vestlig levestandard har vært lengre og hardere enn lovet. Boka er en medrivende skildring av hvordan enkeltpersoner er direkte berørt av verdenshistorien.

Bla i boka

KJØP BOKA!

 

Anbefalt i Tønsberg Blad:

 "Aftenpostens tidligere Berlin-korrespondent Ingrid Brekke har skrevet en både informativ og interessant bok om hvordan "mannen i gata" opplevde overgangen fra kommunistisk diktatur til vestligorientert demokrati. Om både skuffelser og gleder. Om seire og tap. Om håp og håpløshet. Er man det minste interessert i nyere europeisk historie generelt og den østeuropeiske spesielt, er dette en bok man bør få med seg."