En reise i vannets fremtid

En reise i vannets fremtid

Forfatter: Terje Tvedt
Veil. pris: Kr 499,00
ISBN: 9788248906988
Utgitt: 2007
Heftet/Innbundet: Innbundet

En reise i vannets fremtid

I denne boka tar Terje Tvedt leseren med på en uvanlig "vannreise" til 25 land, mens han med en historikers perpektiv reflekterer i tekst og bilder over den svært sentrale politiske, økonomiske og ikke minst kulturelle betydning vannet vil få i fremtiden.

Vannet vil avgjøre menneskehetens fremtid.

Vann har formet alle samfunn - fra de første sivilisasjonene oppsto i Midtøsten og Asia for fem tusen år siden til moderne bysamfunn. Vannet vil også avgjøre menneskehetens fremtid. Usikkerheten om hvorvidt vi lever i tørkens eller flommens århundre, vil tvinge alle samfunn til fundamentale omstillinger. Gigantiske vannplaner vil endre klodens utseende mer radikalt enn noensinne. Kampen om makten over det flyktige vannet blir viktigere og viktigere, og påvirke krig og fred og globale maktforhold.

Terje Tvedt har i mange år forsket på og skrevet om vannets historie. Han har reist ned de store elvene, oppsøkt vann i alle dets former og møtt vanneksperter og politiske ledere over hele verden. Her tar han leseren med på en utrolig vannreise i ord og bilder til 25 land, og reflekterer over den svært sentrale politiske, økonomiske og ikke minst kulturelle betydning vannet vil få i fremtiden.

Terje Tvedt er tidligere kjent for den prisbelønte TV-serien En reise i vannets historie, som ble vist i over 100 land. I 2007 står han også bak TV 2s dokumentarserie En reise i vannets fremtid. Terje Tvedt fikk Fritt Ords pris for 2007.

Last ned høyoppløst omslag