Med Nansen mot Nordpolen

Med Nansen mot Nordpolen

Forfatter: Hjalmar Johansen
Veil. pris: Kr 329,00
ISBN: 82-489-0368-0
Utgitt: 2003
Heftet/Innbundet: Innbundet

Polarbiblioteket

Hjalmar Johansen (1867–1913) fulgte Nansens polarekspedisjon med Fram fra 1893 til 1896, og var Nansens eneste ledsager på vandringen mot Nordpolen. Denne boka er hans egen beretning om sledeturen med Nansen fra Fram til de berømte 86º 14' nordlig bredde, der de måtte snu, og overvintringen i en steinhytte på Franz Josef Land.

«Den 19. november 1894 skrev Hjalmar Johansen i dagboken: 'Nansen spurte meg i dag om jeg var villig til sammen med ham å gå med på en ekspedisjon til Nordpolen.'

Hjalmar befant seg på polarskipet Fram, i nærheten av den 82. breddegrad. Ryktene om det forestående oppbruddet hadde svirret en tid blant mannskapet. Spørsmålet kom derfor ikke overraskende. Men selv om han virket rolig, var det ikke fritt for at hjertet slo hurtig under trøyen. Det var ikke hvem som helst som hadde spurt. Det var Fridtjof Nansen, han som noen år tidligere var blitt verdensberømt etter skituren over Grønland. Ikke var det en hvilken som helst reise de skulle ut på, heller. De skulle ta med seg hundene og gjøre et fremstøt mot selveste Nordpolen – der intet menneske før hadde vært.»

Ragnar Kvam i forordet.

Denne boken er en del av Kagge Forlags Polarbiblioteket.

Last ned bilde av bokomslag (JPEG-788 KB)