Pressemelding

FANTASY-SUKSESSEN «DRØMMEGJENGEREN» PÅ NORSK I DAG

Den britiske 21-åringen Samantha Shannon blir omtalt som en fantasy-sensasjon på linje med J.K.Rowling. Hennes debutroman The Bone Season kom i forrige uke ut på engelsk, og suste rett inn på sjuendeplass på New York Times’ bestselgerliste. I høst kommer boka ut i over 20 land, og Kagge Forlag utgir den på norsk med tittelen Drømmegjengeren.

Drømmegjengeren er starten på en planlagt serie på i alt sju bind, med handling fra et mørkt, dystopisk London anno 2059. Shannon er allerede sammenlignet med fantasy-giganter som J.K. Rowling, Phillip Pullman og «Hunger Games»-forfatter Suzanne Collins, blant annet av New York Times og Forbes Magazine. Flere filmselskap har kjempet om rettighetene til boken lenge før utgivelsen, og Shannon valgte Ringenes herre-skuespiller Andy Serkis’ filmselskap Imaginarium Studios.


Samantha Shannon kommer til Oslo mot slutten av september i forbindelse med bokutgivelsen.

-Vi er svært fornøyde med å ha sikret oss rettighetene til det som allerede omtales som et stort fantasy-fenomen. Drømmegjengeren har fått massiv oppmerksomhet i internasjonal presse og blitt omfavnet av publikum, og vi gleder oss til å ta imot forfatter Samantha Shannon i september, sier forlagssjef Anne Gaathaug i Kagge Forlag.

 

Pangstart

Også i USA får Shannons kommende fantasy-serie en pangstart. Kanalen NBCs frokostshow TODAY, som daglig har 4,4 millioner seere, har valgt Drømmegjengeren som første utgivelse i sin nystartede seerbokklubb.

 

Om handlingen:

Drømmegjengeren er lagt til år 2059, der samfunnet Scion kontrollerer alt. Hovedpersonen, 19 år gamle Paige Mahoney, jobber i den kriminelle underverdenen i London, der hun er en del av en hemmelig celle. Jobben hennes er uvanlig - hun søker etter informasjon ved å bryte seg inn i andres sinn. Paige er en Drømmegjenger, en sjelden type klarsynt, og i en verden regjert av Scion begår hun høyforræderi bare ved å leve. En dag forandres livet hennes for alltid. Hun arresteres, kidnappes og føres til Oxford, en by som har blitt holdt hemmelig i 200 år. Paige får en Rephaite-verge, en skapning med mørk, honningfarget hud og gule øyne. Han er herren hennes. Hennes naturlige fiende. Og hvis Paige ønsker å gjenvinne sin frihet, må hun spille på lag med herren sin.