Resultater per side

Carl Fredriksens transport. Den ukjente historien om krigens største heltedåd

Fortellingen om operasjonen som reddet et tusentalls mennesker over grensen til Sverige er en beretning om menneskelig heltemot.
2017

Shetlandsgjengen. Heltene i Nordsjøen

Krigsheltene i Shetlandsgjengen får sin velfortjente historie.
2017

Kongens flukt. De dramatiske dagene 9. april – 7. juni 1940

Kun flaks og ubegripelige tilfeldigheter gjorde at ikke krigshistorien og vår nasjonale identitet ble endret for alltid.
2016

Salongen i Jerusalem. Tro, krig og spionasje

I Jerusalem ble American Colony en slags «fredens oase». Styrt av en kristen sekt av skandinaviske Amerika-utvandrere. Samtidig danner denne salongen det perfekte bakteppet for en innside-beretning om Palestinas historie fra første verdenskrig til opprettelsen av staten Israel.
2016

Det svenske sviket. 1940-1945

Hva gjorde svenskene da det gjaldt som mest?
2016

USA på 200 sider. Amerikansk politikk fra George Washington til Hillary Clinton og Donald Trump

Høsten 2016 valgte amerikanerne Donald Trump som Barack Obamas etterfølger i Det ovale kontor. Les hele historien om Norges viktigste allierte.
2016

Ninas barn. Fortellingen om det jødiske barnehjemmet i Oslo

I Holbergs gate 21 i Oslo bodde 13 jødiske flyktningbarn. Under aksjonen i 1942 klarte en håndfull kvinner og menn på dramatisk vis å redde dem alle ut av byen og over til Sverige. En ukjent fortelling fra vår krigshistorie.
2015

De skyldige. Israel og Palestina - krigen, menneskene, spillet

De skyldige er en første, fullstendig fremstilling av «alle krigers mor»: Midtøsten-konflikten fra krigens dager til 2015. Uhyggelig, spennende og opplysende på en gang. En pageturner!
2015