Resultater per side

En middag i Roma

Bli med til Roma og nyt verdenshistorien servert i en bolle med pasta.
2020

Forfulgt av staten

Ambisiøst og medrivende om et mørkt kapittel i norsk historie.
2020

Livet på Grini under annen verdenskrig

I løpet av de årene Norge var okkupert av tyskerne var det nærmere 20 000 fanger som satt på Polizeihäftlingslager Grini i Bærum. Matmangel, frykt for mishandling, tortur, henrettelser og tyskslandsdeportasjon hang over fangene til enhver tid. Det var alltid noen som led, og som fryktet for eget eller andres liv. Langt flere enn de 786 personene som mistet livet under, eller i forlengelsen av, oppholdet der.
2020

Midtøsten på 200 sider

Krigen i Syria, fremveksten av IS, den arabiske våren, atomvåpenavtalen Iran-USA og selvsagt Israel-Palestina-konflikten – alle disse hendelsene i våre nære historie blir godt forklart og satt inn i en større historisk sammenheng i boken.
2020

Byen som formet Norge

Et Norge i miniatyr
2020

Pesten kommer

Svartedauden på 1300-tallet laget et tidsskille mellom verden slik den var, og en ny verden vi lever i nå. Men den er omspunnet av myter. I virkeligheten vet vi lite, for eksempel ikke hvor mange nordmenn som døde. Men vi vet at det var pest – en sykdom der 60–99 % av de syke dør.
2020

Lykkeskipet Bergensfjord

Ny bok fra en av landets fremste sakprosaforfattere.
2020

Kina på 200 sider

Lett tilgjengelig om Kina, fra bestselgende forfatter Torbjørn Færøvik
2020

Eventyret om klippfisken

Klippfisk var Norges første eksport. Lenge før trelast, shipping, olje og laks. Endelig får vi historien om hvordan dette gikk til. En sanselig fortelling som tar deg til verdens ende.
2020

11 meter. Straffesparkets historie

Nervepirrande, dramatiske, kontroversielle – straffespark har ein heilt særmerkt plass i fotballfolk sine hjarta. Meir enn tjue år etter at det hendte, kan alle nordmenn stadig hugse kor dei var då Kjetil Rekdal scora på straffe mot Brasil.
2020