Islamister og naivister

Islamister og naivister

Forfatter: Karen Jespersen , Ralf Pittelkow
Veil. pris: Kr 299,00
ISBN: 978-82-489-0700-8
Utgitt: 2007
Heftet/Innbundet: Innbundet
Oversetter: Dorthe Eriksen

Islamister og naivister

I denne boken beskrives islamismen som den nye totalitære trussel i moderne tid. Islamismen er en radikal tolkning av islam som vinner kraftig fram både i den muslimske verden og i Europa, og den utgjør en stigende trussel mot demokratiske og frihetsorienterte verdier.
 

Islamister og naivister beskriver hvordan islamister arbeider mot et parallelt muslimsk samfunn og en gradvis islamisering av Danmark og Europa. Boken peker blant annet på at konflikten omkring Muhammed-tegningene var en historisk skjellsettende begivenhet i den forbindelse.

Boken viser hvordan politikere og opinionsdannere viser ettergivenhet overfor og undervurderer trusselen islamismen representerer. På bakgrunn av dette blir de kalt naivister.

Karen Jespersen er kommentator i Berlingske Tidende og redaktør for Familie Journalen. Hun har vært sosialminister og innenriksminister i Poul Nyrup Rasmussens regjeringer, medlem av Folketinget for Socialdemokratiet og journalist i TV-Avisen.

 

Ralf Pittelkow er politisk kommentator i Jyllands-Posten og dansk TV2. Han har vært rådgiver for tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og lektor ved Københavns Universitet.

I denne boken tar de et oppgjør både med islamister og naivister.

Boken utkommer ultimo april.