Giganten.fra Statoil til Equinor : historien om selskapet som forandret Norge

Giganten.fra Statoil til Equinor : historien om selskapet som forandret Norge

Forfatter: Aage Storm Borchgrevink
Veil. pris: Kr 449,00
ISBN: 9788248924012
Utgitt: 2019
Heftet/Innbundet: Innbundet

Fra Statoil til Equinor: Historien om selskapet som forandret Norge

I grålysningen en desemberdag i 1972 lander den ambisiøse lederskikkelsen Arve Johnsen i Stavanger. Oppdraget er å etablere hovedkvarteret til det statlige norske oljeselskapet i Nordsjøbyen. Selskapet får snart navnet Statoil og blir symbolet på det norske oljeeventyret.

I Giganten forteller den prisbelønte forfatteren Aage Storm Borchgrevink for første gang historien om Statoil i bokform. Vi følger ledere, ingeniører og tillitsvalgte gjennom skiftende regjeringer og verdensbegivenheter som Sovjetunionens fall og 11.september. Det er en historie som strekker seg gjennom fem tiår – om visjonære lederskikkelser, politiske stridigheter og ufattelig rikdom, men også ulovlige streiker, livsfarlig arbeid og et utlandsengasjement som etterhvert skal koste norske liv. Ettersom fortellingen skrider frem, kommer klimatrusselen til syne. Hvordan kan Equinor ta skrittet ut av oljealderen?

Terningkast 6: "Med menneskelig innsikt og med et utgangspunkt i enkeltpersoners betydning har Borchgrevink skrevet en grundig og medrivende bok."
Fædrelandsvennen

 «Dette er et stykke historieskriving som vil bli stående i mange år.» Vårt Land

«En velskrevet bok om viktige sider ved vår nære forhistorie.Spennende lesing.» Dagbladet, Terningkast 5.

Bla i boka

Kjøp boka