Negre har rytme

Negre har rytme

Forfatter: Astrid Meland , Helge Øgrim
Veil. pris: Kr 299,00
ISBN: 9788248907091
Utgitt: 2007
Heftet/Innbundet: Heftet

129 myter og misforståelse i Norge

Bindersen er norsk. Mobilen skader hjernen! Gullfisken har tre sekuners hukommelse. I denne boka tar Dagbladet-journalistene Astrid Meland og Helge Øgrim for seg fordommene, de fikse ideene, mytene og vrangforestillingene vi omgir oss med i dagliglivet.


Kvinner tåler mer smerte enn menn. USA har enorm fattigdom. Resirkulering er miljøvennlig. Ti prosent av alle mennesker er homofile. Heroin gjør deg avhengig. Marie Antoinette ba folket spise kake. Jesus ble født i en stall. Hvite er mer rasistiske enn andre. Slavene var svarte.

Når du kommer over en avisartikkel som påstår noe som virker fantastisk til å være sant, så er det sannsynligvis ikke det. Er kildene anonyme, kan du være ganske sikker i sin sak: Du har med en vrangforestilling å gjøre.

Du blir lurt.

Astrid Meland (født 1975) er journalist og leder featuresatsingen på Dagbladet.no Magasinet på nett. Helge Øgrim (født 1950) er redaktør i Journalisten. I denne boka tar de for seg fordommer, myter og vrangforestillinger, og leter opp forklaringer på hvorfor de har oppstått og årsakene til at de lever videre. Hvis du tror at du er en av dem som ikke lar seg lure, vil du garantert bli overrasket når du leser denne boka.