Seierherren

Seierherren

Forfatter: Ståle Wig
Veil. pris: Kr 399,00
ISBN: 9788248914389
Utgitt: 2014
Heftet/Innbundet: Innbundet

En uautorisert biografi om Jonas Gahr Støre

Et kritisk og overraskende portrett av en mann som i flere tiår har vært med på å forme Norge.

Seierherren tegner et nærbilde av en av de mest fascinerende politikerne i norsk historie. Fra han står på scenen som 13-åring og parodierer Ingrid Espelid Hovig på NRK, til han sitter på en atomisbryter i Murmansk og skåler og ser fotball med Russlands utenriksminister.

Forfatteren følger Støres bratte vei til toppen og kaster nytt lys over forholdet til Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg. Støre snakker om fred, men havner i krig. For første gang fortelles historien om Støres hemmelige forhandlinger under krigen i Libya. Vi får ny informasjon om Støres kontroversielle samtaler med Hamas, følger ham under det dramatiske attentatet mot Serena hotell og er tett på ham i dagene etter 22. juli.

Nå har millionæren Jonas Gahr Støre blitt arbeiderbevegelsens leder. Mange spør seg: Hva tror han egentlig på? Hvordan vil Norge se ut med Støre som statsminister? Forfatteren finner svar.

Bla i boka

KJØP BOKA

Kjøp e-boka

"Ståle Wigs bok «Seierherren» har mer glød og risikerer mer enn Erik Aasheim og Nina Stensrud Martins «Jonas»."

                                                                             - Synne Corell, Dagens Næringsliv

"[...]Wig lykkes meget godt med det han har satt seg fore. Hans grep med å sette Støres livshistorie inn i en gjennomanalysert og gjennomtenkt forståelse av hvordan hovedpersonen tenker og handler politisk, skaper innsikt.[...] Dette er den av de tre bøkene som er klart best skrevet og mest effektivt redigert."

                                                                             - Hege Ulstein, Dagsavisen