Latin for begynnere

Latin for begynnere

Forfatter: Helene Uri , Tor Ivar Østmoe
Veil. pris: Kr 299,00
ISBN: 9788248910343
Utgitt: 2011
Heftet/Innbundet: Innbundet

Latin for begynnere

Grunnleggende latin på en lettfattelig måte

Tor Ivar er latineksperten, mens Helene er den ivrige og lærevillige amatøren. Sammen er de på restaurant på jakt etter latinske ord i menyen, de drar på biblioteket, der Tor Ivar lærer Helene det grunnleggende om romersk litteratur. De spaserer i bygater på leting etter latin i hverdagslige og i lærde omgivelser. De møter hverandre i en quizduell, der latin spiller hovedrollen. Hva betyr egentlig in vino veritas? Og hvorfor heter det hokuspokus? Dette og mye mer får du svar på i denne boka.

 

Boka forklarer på en lettfattelig måte hvordan latinsk grammatikk fungerer, og spør hva dette døde språket med det lange livet er blitt brukt til, før og nå. Var det bare generaler som snakket latin, eller kom også slavene til orde? Løste romerne kryssord, eller drev de annen språklig hjernetrim? Hva vet vi om seksuallivet i antikken?

 

Latin for begynnere er en bok for den oppegående mannen og kvinnen i gata som gjerne kunne tenke seg å lære litt latin og forstå noe av bakgrunnen for mange av de faste uttrykkene i våre dager.