På naturens skuldre : hvordan ti millioner arter redder livet ditt

På naturens skuldre : hvordan ti millioner arter redder livet ditt

Forfatter: Anne Sverdrup-Thygeson
Veil. pris: Kr 399,00
ISBN: 9788248926405
Utgitt: 2020
Heftet/Innbundet: Innbundet

På naturens skuldre : hvordan ti millioner arter redder livet ditt

Glitrende fortellinger om vårt samspill med naturen


Du og jeg er innvevd i naturens flettverk, mye tettere enn du tror. Millioner av arter gir oss mat, medisin og et levelig miljø, i tillegg til at naturen gir oss kunnskap og glede.
På engasjerende vis forteller Anne Sverdrup-Thygeson spennende og tankevekkende fortellinger om naturen. Forfatteren tar oss med ut i regnskogen, der orkidebiene lager parfyme og pollinerer nøttene du spiser i jula. Inn i den svale skyggen under bygatenes store trær, de som gjør at vi trenger mindre luftkjøling. Ned i skyttergravene der soldatene brukte selvlysende sopp som lykt i måneløse netter. Vi får lese om trær i gammelskogen som gir oss kreftmedisin og isfuglen som inspirerte konstruksjonen av lyntog. Men også om hvordan vår framferd kan sette alt dette i fare. For i vår evne til å utnytte naturen, ligger også risikoen for å undergrave vårt eget livsgrunnlag. Vi snakker i dag om en naturkrise, der arter trues og levesteder forsvinner - en krise like akutt og alvorlig som klimakrisen. Skal vi sikre vår egen framtid, må vi endre måten vi lever på. Vi må lære oss å spille på lag med naturen.

Kjøp boka

Bla i boka

 

Anmeldelser og sitater m.m:

«Skal du bare lese én bok om artsmangfold i år, er det definitivt denne» Knut Hoem, NRK

«En innertier av en bok: Anne Sverdrup-Thygeson har skrevet en velformulert, morsom og spennende bok om sammenhengene i naturen» Hilde Østby, Aftenposten