Kjærlighetens etymologi

Kjærlighetens etymologi

Forfatter: Yann de Caprona
Veil. pris: Kr 299,00
ISBN: 9788248914280
Utgitt: 2014
Heftet/Innbundet: Innbundet

Kjærlighetens etymologi

En ordbok med ord knyttet til kjærlighet – en gave å gi, en gave å få!

Visste du at verbet «å fri» kommer av det middellavtyske vrīen, som opprinnelig betydde «elske», og er beslektet med norrønt frjá «elske» og norsk frille, fred, frelse, frende og ordet «venn» på tysk Freund og engelsk friend?

Yann de Caprona gjorde kjempesuksess med Norsk etymologisk ordbok. Tematisk ordnet i 2013. For første gang på norsk kom det ut en tematisk ordnet etymologisk ordbok. I Kjærlighetens etymologi har han ordnet mange av ordene fra denne ordboken etter et nytt tema: kjærlighet.

Kjærlighet er et mangefasettert tema som tar for seg ord innenfor anatomi, følelser, sanser, psykologi, religion, livet, slekten mm. Her er ord knyttet til kjærlighet på godt og vondt (men mest godt), og du kan:

• finne den opprinnelige betydningen til ordet

• se hvilke veier ordene har vandret før de har kommet inn i det norske språk

• se betydningsutvikling

• se beslektede ord på andre språk og eventuelle ord som norsk har lånt derfra

 

Ordboka er krydret med flotte kjærlighetssitater og mange artige kulturelle fakta. Boka har et eget forord om kjærlighetens historie skrevet av professor Ole Martin Høystad.

 

Yann de Caprona har svensk mor og fransk-amerikansk far. Han er oppvokst i Italia og studerte historie, geografi og økonomi ved Sorbonne i Paris. Siden 1985 har han bodd i Oslo. Han snakker flytende fransk, italiensk, engelsk, svensk og norsk, og har studert latin og nygresk. I 2013 ga han ut Norsk etymologisk ordbok. Tematisk ordnet, en bok som ble en gedigen salgssuksess med 50 000 trykte eksemplarer, Brage-pris og terningkast seks.

Bla i boka

KJØP BOKA!

Kjøp e-boka