Godt språk. Alt du trenger å vite for å ordlegge deg korrekt

Godt språk. Alt du trenger å vite for å ordlegge deg korrekt

Forfatter: Helene Uri
Veil. pris: Kr 349,00
ISBN: 9788248917816
Utgitt: 2016
Heftet/Innbundet: Innbundet

Godt språk. Alt du trenger å vite for å ordlegge deg korrekt

Overflødighetshorn av språklig moro!

Her er 333 spørsmål og svar på hva som er godt språk. Boken er delt inn i fem hovedkategorier: Rettskrivning, Grammatikk, Ord og uttrykk, Språkhistorie og Talespråket.

Her får du svaret på alt du måtte lure på om det norske språket: om hvordan ord og uttrykk oppstod, om man skal skrive regionleder eller regionsleder, om særskrivning og sammenskrivning, om når man skal bruke bindestrek, om når man skal bruke &-tegnet, om når man skal bruke semikolon, om når det skal være stor forbokstav, om forkortelser med eller uten punktum, om det heter eller i Island, om kunsten å bruke komma riktig, om og og å, om ordrekkefølge, om forskjellen på lydlike ord som imens og mens, om geografiske problemer, om synonymer, om hull i ordforrådet, om uttale av vanskelige ord og mye, mye, mye mer. 

Boken bygger på Riksmålsforbundets populære språkspalte, der folk har sendt inn alle sine morsomme, spennende, rare, utrolige, lette og vanskelige spørsmål om språk – og fått svar.

Helene Uri har samlet, redigert og skrevet om alle disse språkspørsmålene og -svarene til en oversiktlig og fyllestgjørende samling som du lett kan finne frem i.

 

Se Helene Uri snakke fortelle om boken på lansering på Norli bokhandel

 

Bla i boka

KJØP BOKA