Å leve, lever, har levd. Et møte med alderdommen

Å leve, lever, har levd. Et møte med alderdommen

Forfatter: Arne Schrøder Kvalvik
Veil. pris: Kr 379,00
ISBN: 9788248922339
Utgitt: 2018
Heftet/Innbundet: Innbundet

Å leve, lever, har levd. Et møte med alderdommen

Er alderdommen et sorgens kapittel?

Rigmor er 87 år og lederen av Nesodden pensjonistforening. Hun gjør alt hva hun makter for at de eldre ikke skal legge seg til, som hun sier. Men hvordan skal det gå med Rigmor nå, når hun selv har fått problemer med helsen?

En av Nesoddens eldste bor alene i en villa nede i Ursvik. Han er godt over nitti, har klare meninger om det meste, men ingen gjenlevende familie å dele tankene sine med.

Å leve, lever, har levd handler om frosne vafler og pynteduker med blondekanter, om å kjøre på sommerdekk gjennom en hel vinter, om ensomhet, fellesskap og hvordan det er å bli gammel. Det er også en fortelling om hvordan overraskende vennskap på tvers av generasjoner oppstår, og om de sterke historiene vi alle bærer på gjennom et langt liv.

Arne Schrøder Kvalvik ble nysgjerrig på hvordan de eldre egentlig har det. Lite visste han om hvilke livshistorier han skulle få høre og hvilke vennskap som skulle oppstå da han begynte å kontakte de eldre i nærmiljøet. Å leve, lever har levd er en bok om hvordan det er å bli gammel og om relasjonene vi har til hverandre på tvers av generasjoner.

 

Bla i boka

Kjøp boka